Dette indlæg er sponsoreret.

Babyer kræver ligesom voksne hudpleje og hygiejne, dog og babyer og deres hud en smule mere sart end voksnes, og skal derfor plejes med mere forsigtighed. Mange nye forældre vil gerne tage ekstra forholdsregler, når det kommer til at give pleje og velvære til deres babyer. 

Mærkninger

Til babyer er det fornuftigt at vælge produkter, der indeholder meget lidt parfume og kemikalier, da det er unødvendigt for babyen og samtidig genere huden og give allergi i fremtiden. Mange vælger også vegansk hudpleje, da de ønsker plejeprodukter til deres baby, der har meget lav påvirkning på miljøet. Meget vegansk hudpleje til babyer er lige så godt eller bedre end produkter, der indeholder dyreprodukter. 

Ingen pleje er den bedste pleje

Du kender nok udtrykket: “if it ain’t broken, don’t fix it”. Det gælder også for babyers hud. Sund baby hud føles blød og glat og ser sund ud. Hvis din baby naturligt har en sund hund, så skal du være påpasselig med at gøre for meget, da det kan ødelægge den naturlige balance og sundhed i huden. Som udgangspunkt så skal man gøre så lidt som muligt ved en babys hud. Du behøver ikke fugte huden, hvis den ikke føles tør, og babyen skal vaskes så sjældent og så forsigtigt som muligt. 

Sæsonbestemt pleje

Babyers hud er påvirket af miljø og temperatur, derfor er den nødvendige pleje ikke den samme om sommeren og om vinteren. Om vinteren trækker de små blodkar sig sammen på grund af kulden, det kan betyde at huden bliver ru og tør. Derfor skal du sørge for, at huden på din baby bliver fugtet tilstrækkeligt. Når det er sommer, så skal solbeskyttelse være det aller største fokus. Det er en god idé at vælge solcreme, der er specielt udviklet til børn.

Bade og hygiejne

Din baby behøver ikke samme sæbe og rengøring som dig. Deres hår bliver sjældent fedtet, og de kommer ikke til at lugte dårligt eller af sved. Derfor skal babyer vaskes med meget milde sæbe. 

Badevandet skal være lunt. Det er vigtigt, at vandet ikke er for varmt, da de udtørrer huden. Det kan også være en god idé at tilføje et par dråber olie i badevandet, da det afholder huden fra at tørre ud. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *